Συνταγές

Φτιάχνοντας περιτύλιγμα φύλλων ελαιόλαδου

5/5 - (10 votes)

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για περιτύλιγμα φύλλων ελαιόλαδου;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Επειδή παίρνω πάντα μια απόφαση, δεν μπορώ να δώσω την ποσότητα, δεν βλέπω κανένα κακό στο να έχω περισσότερο ρύζι από το φύλλο. 🍽 Όταν το βάλετε σε σακούλα κατάψυξης και το βάλετε στην κατάψυξη, τα επόμενα περιτυλίγματα είναι έτοιμα.

Πρώτα από όλα, βράζουμε τα φύλλα μας σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό. 🥬 Αν είναι φρέσκο, αρκεί να μουλιάσεις το φύλλο σε νερό για 3-4 λεπτά και να το βγάλεις. 🍯 Μπορούμε να παρατείνουμε αυτό το διάστημα ανάλογα με τον τύπο του φύλλου.
Από την άλλη κόβουμε τα κρεμμύδια μας σε κυβάκια και τα τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα. 🌽 Στο μεταξύ παίρνουμε ταυτόχρονα τα μπαχαρικά και τον πελτέ ντομάτας και τα τηγανίζουμε και μετά βάζουμε το πλυμένο ρύζι μας στην κατσαρόλα μας. 🍐 Ψήναμε το ρύζι μας σαν να φτιάχναμε ρύζι. 🍔 Αφού ψηθεί καλά, ρίχνουμε νερό και χυμό λεμονιού μέχρι να μην ψηθεί τελείως το ρύζι. 🥮 Όσον αφορά το ρύζι να παίρνει μόνο τη σκληρότητά του. 🍕 Τόσο που όταν ψηθεί το γουδί, το ρύζι θα ξαναμπουκωθεί. 🧀 Απλώς θα απορροφήσει λίγο νερό. 🥒 Έτσι ετοιμάζουμε τη γέμιση μας. Τυλίγοντας τη γέμιση μας την τυλίγουμε για να μην είναι πολύ σφιχτή ώστε να αφήσουμε φούσκωμα για το ρύζι μέσα. Αφού τυλίξουμε όλα μας τα φύλλα, τακτοποιούμε τους μίσχους των φύλλων κάτω από την κατσαρόλα που θα ψήσουμε. Τακτοποιούμε τα φύλλα μας στην κατσαρόλα με σειρά που δεν θα είναι πολύ στριμωγμένα. Σκεπάζουμε ένα πιάτο ρίχνοντας ζεστό νερό στο ύψος του ενός δακτύλου από πάνω και το χαμηλώνουμε και το αφήνουμε να ψηθεί. Όταν ψηθεί, μπορούμε να το μεταφέρουμε στο σέρβις. Καλή όρεξη…

Σημείωση: Βάζω πολύ λάδι όσο ετοιμάζω τη γέμιση. Για να μην το ρίξουμε αφού το βάλουμε στην κατσαρόλα. Βάζω λοιπόν επιπλέον την ποσότητα λαδιού που θα ρίξω. Στη γέμιση βάζω οπωσδήποτε χυμό λεμονιού. Το κάνω γιατί τα φύλλα δεν περιέχουν το λάδι και το λεμόνι που τους έριξα αφού τυλιχτούν. Σχεδόν ο καθένας το κάνει διαφορετικά. Όταν το κάνω με αυτόν τον τρόπο, παίρνω τυλιχτά χωρίς χυλό που είναι και ελαφριά και πλήρως μαγειρεμένα (τα τυλιχτά μαγειρεύονται ομοιόμορφα σε όλο το τηγάνι) που είναι εξίσου τάρτα όσο θέλω να είναι. Υπήρχε επίσης κάτι που μόλις άρχισα να κάνω. Το είδα από μια από τις αδερφές μου. Βάζω φέτες κρεμμυδιού στον πάτο της κατσαρόλας και τακτοποιώ έτσι τα τυλιχτά. Λατρεύω τα μαγειρεμένα φρέσκα κρεμμύδια. Πετάγεται μετά το άδειασμα της κατσαρόλας, αλλά δεν το πετάω γιατί μου αρέσει. Όσοι παίρνουν πολύ αλάτι και ξινό μπορούν να βάλουν και φέτες πατάτας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button