Εύκολες συνταγές

Συνταγή για ξανθό μπράουνι χωρίς αλεύρι

Συνταγή για ξανθό μπράουνι χωρίς αλεύρι

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στη γλυκιά και γλυκιά απόλαυση της συνταγής μας για ξανθό μπράουνι χωρίς αλεύρι. Αυτή η μοναδική ανατροπή σε ένα κλασικό επιδόρπιο θα σας αφήσει να λαχταρείτε για περισσότερα. Αυτές οι ξανθιές είναι πλούσιες, βουτυράτες και γεμάτες με την τέλεια ισορροπία γλυκύτητας. Αυτό που τα ξεχωρίζει είναι η φύση τους χωρίς αλεύρι, που τα καθιστά κατάλληλα για όσους έχουν ευαισθησία στη γλουτένη ή αναζητούν μια επιλογή θεραπείας χωρίς γλουτένη.

Συστατικά

<πίνακας>

Συστατικά
Ποσότητα

Ανάλατο βούτυρο
1 φλιτζάνι

Καστανή ζάχαρη
1 ¾ φλιτζάνια

Αυγά
2 μεγάλα

Εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλάκια του γλυκού

Αλεύρι αμυγδάλου
2 φλιτζάνια

Μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού

Τσιπς λευκής σοκολάτας
1 φλιτζάνι

Ψιλοκομμένα καρύδια (προαιρετικά)
½ φλιτζάνι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτήν την απολαυστική συνταγή για ξανθό μπράουνι χωρίς αλεύρι, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • ταψί 9×9 ιντσών
  • Περγαμηνόχαρτο
  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  • Σπάτουλα σιλικόνης ή ξύλινο κουτάλι
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Φούρνος

Τώρα που τα έχουμε όλα έτοιμα, ας βουτήξουμε στη διαδικασία προετοιμασίας.

Προετοιμασία

Βήμα 1: Προθερμάνετε το φούρνο

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C). Αυτό διασφαλίζει ότι οι ξανθιές σας ψήνονται ομοιόμορφα και επιτυγχάνουν αυτό το τέλειο χρυσοκάστανο χρώμα.

Βήμα 2: Ετοιμάστε το ταψί

Στρώστε ένα ταψί 9×9 ιντσών με λαδόκολλα. Αυτό εμποδίζει τις ξανθιές να κολλήσουν στο τηγάνι και κάνει το καθάρισμα παιχνιδάκι.

Βήμα 3: Λιώστε το βούτυρο

Σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων ή στην εστία, λιώστε το ανάλατο βούτυρο μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

Βήμα 4: Ανακατέψτε τα υγρά συστατικά

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο και την καστανή ζάχαρη. Τα χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε ξανά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και γυαλιστερό.

Βήμα 5: Ενσωματώστε τα ξηρά συστατικά

Προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι στο υγρό μείγμα. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα σιλικόνης ή ξύλινη κουτάλα για να διπλώσετε απαλά τα ξηρά συστατικά στο υγρό μείγμα μέχρι να ενωθούν πλήρως. Προσέξτε να μην αναμειχθεί υπερβολικά.

Βήμα 6: Προσθέστε τα πατατάκια σοκολάτας και τα καρύδια

Ανακατέψτε τα κομμάτια λευκής σοκολάτας και τα ψιλοκομμένα καρύδια (αν θέλετε) στο κουρκούτι. Τα κομματάκια λευκής σοκολάτας προσθέτουν μια κρεμώδη γλυκύτητα και τα καρύδια προσφέρουν μια ευχάριστη τραγανή γεύση.

Βήμα 7: Ψήστε στην τελειότητα

Ρίξτε το κουρκούτι στο έτοιμο ταψί, απλώνοντάς το ομοιόμορφα. Τοποθετήστε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κορυφή και να βγει μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο με μερικά υγρά ψίχουλα να κολλάνε πάνω του.

Βήμα 8: Ψύξτε και κόψτε

Αφήστε τα blondies να κρυώσουν εντελώς στο τηγάνι σε μια σχάρα. Μόλις κρυώσουν, βγάζετε προσεκτικά τα blondies από το τηγάνι χρησιμοποιώντας το λαδόκολλα. Κόψτε τα σε τετράγωνα ή ορθογώνια στο μέγεθος που επιθυμείτε.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για ξανθό μπράουνι χωρίς αλεύρι είναι περίπου 15 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που χρειάζεται για να μαζέψετε τα υλικά, να ετοιμάσετε το κουρκούτι και να προθερμάνετε τον φούρνο. Ο χρόνος ψησίματος είναι επιπλέον 25-30 λεπτά, καθιστώντας τον συνολικό χρόνο που απαιτείται περίπου 40-45 λεπτά.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για όσους ακολουθούν μια vegan δίαιτα, μπορείτε να κάνετε μερικές απλές αντικαταστάσεις για να προσαρμόσετε αυτήν τη συνταγή για ξανθό μπράουνι χωρίς αλεύρι. Ακολουθούν οι προτεινόμενες αλλαγές συστατικών:

  • Αντικαταστήστε το ανάλατο βούτυρο με vegan μαργαρίνη ή λάδι καρύδας.
  • Αντικαταστήστε τα αυγά με αυγά λιναριού ή σάλτσα μήλου. Για κάθε αυγό, συνδυάστε 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένους λιναρόσπορους ή σάλτσα μήλου με 3 κουταλιές της σούπας νερό. Αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει σαν τζελ πριν το χρησιμοποιήσετε.
  • Βεβαιωθείτε ότι τα κομματάκια λευκής σοκολάτας που χρησιμοποιείτε φέρουν την ετικέτα ως φιλικά προς τους vegan ή επιλέξτε τσιπς σοκολάτας χωρίς γαλακτοκομικά.
  • Εάν χρησιμοποιείτε καρύδια, βεβαιωθείτε ότι είναι ωμά και δεν είναι επικαλυμμένα με γλυκαντικά.

Κάνοντας αυτές τις προσαρμογές, μπορείτε να απολαύσετε μια νόστιμη vegan εκδοχή αυτών των ξανθών χωρίς αλεύρι χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση ή την υφή.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Τώρα, ας εμβαθύνουμε σε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να διασφαλίσουμε ότι τα Blonde Brownies σας χωρίς αλεύρι βγαίνουν τέλεια κάθε φορά:

  1. Χρησιμοποιήστε συστατικά σε θερμοκρασία δωματίου: Αφήστε το βούτυρο, τα αυγά και οποιαδήποτε άλλα παγωμένα συστατικά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσετε. Αυτό βοηθά στην καλύτερη ανάμειξη και εξασφαλίζει μια πιο λεία ζύμη.

  2. Μετρήστε με ακρίβεια: Όταν μετράτε υλικά όπως το αλεύρι αμυγδάλου και την καστανή ζάχαρη, τα ρίχνετε με κουτάλι στο μεζούρα και ισοπεδώνετε την περίσσεια με μια ευθεία άκρη. Αποφύγετε τη συσκευασία των συστατικών, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε πιο πυκνές ξανθιές.

  3. Μην ανακατεύετε υπερβολικά: Μόλις προσθέσετε τα ξηρά υλικά, ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν. Η υπερβολική ανάμειξη μπορεί να οδηγήσει σε πυκνές και σκληρές ξανθιές.

  4. Προσθήκη mix-in: Μη διστάσετε να γίνετε δημιουργικοί με τα mix-in σας. Εκτός από τα κομματάκια λευκής σοκολάτας και τα καρύδια, μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε αποξηραμένα φρούτα, τριμμένη καρύδα ή ακόμα και λίγο θαλασσινό αλάτι από πάνω για μια απολαυστική αντίθεση γεύσεων.

  5. Αφήστε τα να κρυώσουν: Αφήστε τα blondies να κρυώσουν εντελώς στο τηγάνι πριν τα κόψετε. Αυτό τους επιτρέπει να ρυθμίζονται και αποτρέπει την αποσύνθεση τους.

  6. Σερβίρετε με γεύση: Πασπαλίστε τις κορυφές των ξανθών με ζάχαρη άχνη, περιχύστε με λιωμένη λευκή σοκολάτα ή σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια για μια επιπλέον ιδιαίτερη πινελιά.

Τώρα που εξοπλίστηκες με αυτές τις συμβουλές, ήρθε η ώρα να φτιάξεις μια παρτίδα από αυτές τις ακαταμάχητες ξανθιές χωρίς αλεύρι!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι διατροφικές πληροφορίες για μία μερίδα (με βάση 16 μερίδες) της συνταγής μας για ξανθό μπράουνι χωρίς αλεύρι:

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
240

Συνολικό Λίπος
16g

Κορεσμένα λιπαρά
7g

Χοληστερόλη
45 mg

Νάτριο
120 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
23g

Διαιτητικές ίνες
2g

Ολικά σάκχαρα
17 g

Πρωτεΐνη
4g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες επωνυμίες ή τις αντικαταστάσεις που έγιναν.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να αναβαθμίσετε την παρουσίαση των Blonde Brownies σας χωρίς αλεύρι, λάβετε υπόψη τις ακόλουθες προτάσεις υπηρεσιών και παρουσιάσεων:

  1. Επιμετάλλωση: Τοποθετήστε τα ξανθά σε διακοσμητικό δίσκο ή ατομικά πιάτα γλυκού. Μπορείτε να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη ή να περιχύσετε με λιωμένη λευκή σοκολάτα από πάνω για μια κομψή πινελιά.

  2. Γαρνίρισμα: Πασπαλίστε μερικές ψημένες φέτες αμύγδαλου ή τριμμένη λευκή σοκολάτα πάνω από τα ξανθά για να προσθέσετε οπτική γοητεία και να βελτιώσετε το γευστικό προφίλ.

  3. Ζευγάρια: Σερβίρετε τα blondies με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια για μια απολαυστική αντίθεση θερμοκρασίας και υφής. Τα φρέσκα μούρα, όπως τα σμέουρα ή οι φράουλες, αποτελούν ένα αναζωογονητικό συνοδευτικό.

  4. Επιλογές ποτών: Συμπληρώστε τις γλυκές γεύσεις των ξανθών με ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ, ένα δροσιστικό ποτήρι γάλα ή μια μπάλα από το αγαπημένο σας τσάι από βότανα.

Πειραματιστείτε με διαφορετικά στυλ παρουσίασης και βρείτε αυτό που ταιριάζει στα προσωπικά σας

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button