Εύκολες συνταγές

Συνταγή για παντεσπάνι

Συνταγή για παντεσπάνι

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να την ελαφριά και αέρινη απόλαυση ενός κλασικού παντεσπάνι! Αυτό το διαχρονικό επιδόρπιο είναι ιδανικό για κάθε περίσταση, από γενέθλια μέχρι απογευματινά πάρτι τσαγιού. Το παντεσπάνι διαθέτει μια λεπτή υφή που λιώνει στο στόμα σας, που συμπληρώνεται από μια διακριτική γλυκύτητα που σας αφήνει να λαχταράτε για περισσότερο. Με τα απλά υλικά και την απλή προετοιμασία, αυτή η συνταγή είναι στο ρεπερτόριο κάθε αρτοποιού. Λοιπόν, καθώς συγκεντρώσουμε τα εργαλεία μας και βουτήξουμε στον κόσμο της σπογγώδους καλοσύνης!

Συστατικά

<πίνακας>

Ξηρά συστατικά
Υγρά συστατικά

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 μεγάλα αυγά

1 ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 φλιτζάνι πλήρη γάλα

1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Πριν ξεκινήσουμε, ας βεβαιωθούμε ότι έχουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:
– Δύο στρογγυλές φόρμες για κέικ 8 ιντσών
– Μπολ ανάμειξης (μεσαία και μεγάλα)
– Ηλεκτρικό μίξερ ή σύρμα
– Λαστιχένια σπάτουλα
– Κοσκινάκι ή κόσκινο (προαιρετικό αλλά συνίσταται)
– Σχάρα ψύξης
– Λαδόχαρτο ή σπρέι μαγειρικής (για το λάδωμα των ταψιών)
– Μεζούρες και κουτάλια

Προετοιμασία

Βήμα 1: Προθέρμανση και προετοιμασία

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και αλείψτε τις φόρμες του κέικ με μαγειρικό σπρέι ή στρώστε τις με λαδόκολλα.

Βήμα 2: Κοσκινίστε τα ξηρά συστατικά

Σε ένα μπολ μίξερ μεσαίου μεγέθους, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την κρυσταλλική ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Το κοσκίνισμα των ξηρών συστατικών βοηθά στην αφαίρεση τυχόν σβώλων και εξασφαλίζει μια λεία ζύμη.

Βήμα 3: Χτυπήστε τα αυγά

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ ή χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν ελαφριά και να αφρατέψουν. Αυτό βοηθά στην ενσωμάτωση αέρα στα αυγά, με αποτέλεσμα ένα αφράτο παντεσπάνι.

Βήμα 4: Προσθέστε γάλα και βανίλια

Ρίξτε σταδιακά τη γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας στα χτυπημένα αυγά ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα. Αυτό επιτρέπει στα υγρά συστατικά να ενωθούν ομοιόμορφα με τα αυγά.

Βήμα 5: Διπλώστε τα ξηρά υλικά

Διπλώστε απαλά τα κοσκινισμένα ξηρά συστατικά στο μείγμα των αυγών χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα. Φροντίστε να μην ανακατέψετε υπερβολικά, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα πυκνό κέικ. Επιδιώξτε ένα λείο και ομοιογενείς κουρκούτι.

Βήμα 6: Ενσωματώστε λιωμένο βούτυρο

Ρίξτε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο στο κουρκούτι ενώ διπλώνετε συνεχώς με τη σπάτουλα. Το λιωμένο βούτυρο προσθέτει πλούσιο και υγρασία στο κέικ.

Βήμα 7: Μοιραάζουμε και ψήνουμε

Μοιραάζουμε ομοιόμορφα τη ζύμη ανάμεσα στις προετοιμασμένες φόρμες για κέικ. Το βίντεο στο προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο να βγει καθαρή.

Βήμα 8: Ψύξτε και ξεφορμάρετε

Βγάζετε τα κέικ από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν στα ταψιά για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, μεταφέρετε τα κέικ σε μια σχάρα ψυχής για να κρυώσετε εντελώς πριν τα παγώσετε ή τα σερβίρετε.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για παντεσπάνι είναι περίπου 20 λεπτά, εξαιρουμένου του χρόνου που χρειάζεται για το ψήσιμο και την ψυχή.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι όλα τα συστατικά είναι σε θερμοκρασία για βέλτιστη ανάμειξη και υφή.
– Το κοσκίνισμα των ξηρών συστατικών σας βοηθά να δείτε ένα ελαφρύ και αφράτο κέικ.
– Μην ανακατεύετε υπερβολικά το κουρκούτι γιατί μπορεί να προκύψει ένα πυκνό κέικ. Το απαλό δίπλωμα είναι το κλειδί!
– Για να ελέγξετε αν είναι έτοιμο, το ανιχνεύσετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο των κέικ. Αν βγει καθαρό, είναι έτοιμα.
– Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν εντελώς πριν τα παγώσετε για να μην λιώσετε το γλάσο.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θερμίδες
Πρωτεΐνη
Παχιά
Υδατάνθρακες

250
5 g
10 g
35 g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να επιδείξετε την κομψότητα αυτού του παντεσπάνι, μπορείτε να πασπαλίσετε το πάνω μέρος με τη ζάχαρη άχνη ή να το διακοσμήσετε με φρέσκα μούρα. Για μια πιο απολαυστική απόλαυση, σερβίρετε κάθε φέτα με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια. Εναλλακτικά, μπορείτε να συνοδέψετε το κέικ με μια παρέα κομπόστα φρούτων ή με λίγο σάλτσα σοκολάτας. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες, γι’ αυτό αφήστε τη δημιουργικότητά σας να ξεφύγετε!

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα του παντεσπάνι σας, να αποθηκεύσετε το δοχείο σε αεροστεγές σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 3 ημέρες. Αν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του, βάλτε το στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα. Απλώς θυμηθείτε να επαναφέρετε σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρετε για την καλύτερη γεύση και υφή.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Το παντεσπάνι περιλαμβάνει πολλά συστατικά που προσφέρουν θρεπτικά συστατικά. Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών και μετάλλων. Η γάλα παρέχει ασβέστιο για γερά οστά, ενώ το βούτυρο προσθέτει μια νότα υγιούς λίπους. Είναι σημαντικό να απολαμβάνετε αυτό το κέικ με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν λαχταράτε πιο νόστιμα κέικ, δείτε μερικές παρόμοιες συνταγές που μπορείτε να κάνετε:
– Κέικ σιφόν σοκολάτας
– Κέικ παπαρουνόσπορου λεμονιού
– Angel Food Cake
– Κέικ Red Velvet

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για παντεσπάνι αντλεί έμπνευση από τη μαγειρική τεχνογνωσία διάσημων σεφ όπως η Julia Child και ο Pierre Hermé. Η αφοσίωσή τους στη δημιουργία εκλεκτών γλυκών έχει επηρεάσει αμέτρητους αρτοποιούς σε όλο τον κόσμο. Ακολουθώντας τις τεχνικές τους και προσθέτοντας την προσωπική σας πινελιά, μπορείτε να αναδημιουργήσετε αυτό το κλασικό παντεσπάνι με τη φινέτσα και το μεράκι. Καλό ψήσιμο!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button