Εύκολες συνταγές

Συνταγή Brownie χωρίς αλεύρι με αβοκάντο

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στην πλούσια και αστεία καλοσύνη των Brownies χωρίς αλεύρι με αβοκάντο—μια απολαυστική απόλαυση που θα ικανοποιήσει τις λιγούρες σας για σοκολάτα, ενώ θα σας προσφέρει μια μοναδική αίσθηση. Αυτά τα brownies παρασκευάζονται χωρίς αλεύρι, καθιστώντας τα χωρίς γλουτένη και κατάλληλα για όσους έχουν διατροφικούς περιορισμούς. Η προσθήκη κρεμώδους αβοκάντο όχι μόνο ενισχύει τη γεύση αλλά παρέχει επίσης μια πιο υγιεινή εναλλακτική στο παραδοσιακό βούτυρο ή λάδι. Κάθε μπουκιά είναι ένας απολαυστικός συνδυασμός βελούδινης σοκολάτας και λαχταριστού αβοκάντο, δημιουργώντας ένα υγρό και ακαταμάχητο επιδόρπιο.

Συστατικά

<πίνακας>

Ξηρά συστατικά
Υγρά συστατικά

1 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
2 ώριμα αβοκάντο

1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
3 αυγά

½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι μέλι

½ φλιτζάνι τσιπς μαύρης σοκολάτας (προαιρετικά)

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το εξαιρετικό μπράουνι χωρίς αλεύρι με αβοκάντο, θα χρειαστείτε:
– Ένα μπολ ανάμειξης
– Χτύπημα ή ηλεκτρικό μίξερ
– Μεζούρες και κουτάλια
– Ταψί (9×9 ίντσες ή παρόμοιο)
– Λαδόχαρτο (για την επένδυση του ταψιού)
– Μαχαίρι και ξύλο κοπής (για να κόψετε αβοκάντο)
– Μπλέντερ ή επεξεργαστής τροφίμων (για πουρέ αβοκάντο)
– Σπάτουλα (για το ανακάτεμα και το ξύσιμο του μπολ)
– Φούρνος για να ψήσετε τα μπράουνις

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F (175°C) και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη κακάο, την κρυσταλλική ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
3. Σε ένα άλλο μπολ πολτοποιήστε τα ώριμα αβοκάντο μέχρι να γίνουν λεία και κρεμώδη. Χρησιμοποιήστε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων εάν χρειάζεται.
4. Προσθέστε τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και το μέλι στο πολτοποιημένο αβοκάντο και ανακατέψτε καλά.
5. Προσθέστε σταδιακά το ξηρό μείγμα των υλικών στα υγρά υλικά, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν καλά.
6. Προαιρετικά, διπλώστε τα κομμάτια μαύρης σοκολάτας για μια επιπλέον έκρηξη σοκολατένιας καλοσύνης.
7. Ρίξτε το κουρκούτι στο έτοιμο ταψί απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
8. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο με λίγα υγρά ψίχουλα.
9. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε τα μπράουνις να κρυώσουν εντελώς πριν τα κόψουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτής της συνταγής Brownie χωρίς αλεύρι με αβοκάντο διαρκεί περίπου 15 λεπτά. Απαιτείται επιπλέον χρόνος ψησίματος, ο οποίος κυμαίνεται μεταξύ 25-30 λεπτών, με αποτέλεσμα ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας να είναι περίπου 40-45 λεπτά.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

🌱 Για μπράουνι φιλικά προς τους vegan, μπορείτε να κάνετε μερικές εναλλαγές συστατικών:
– Αντικαταστήστε τα αυγά με αυγά λιναρόσπορου ή σάλτσα μήλου (1 αυγό = 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένος λιναρόσπορος + 3 κουταλιές της σούπας νερό ή ¼ φλιτζάνι σάλτσα μήλου).
– Αντικαταστήστε το μέλι με σιρόπι σφενδάμου ή νέκταρ αγαύης.
– Βεβαιωθείτε ότι τα κομμάτια μαύρης σοκολάτας δεν περιέχουν γαλακτοκομικά ή παραλείψτε τα εντελώς.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

🔪 Όταν μετράτε τη σκόνη κακάο, ρίξτε τη με κουτάλι στο μεζούρα και ισοπεδώστε την για ακριβείς ποσότητες.
🥑 Για να εξασφαλίσετε έναν απαλό πουρέ αβοκάντο, βεβαιωθείτε ότι τα αβοκάντο σας είναι ώριμα. Θα πρέπει να έχουν ένα ελαφρύ δόσιμο όταν πιέζονται απαλά.
🍫 Για πιο έντονη γεύση σοκολάτας, χρησιμοποιήστε σκόνη κακάο υψηλής ποιότητας.
⏰ Προσέχετε τον χρόνο ψησίματος για να αποφύγετε να παραβράσετε τα μπράουνις. Το τεστ οδοντογλυφίδας θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την ετοιμότητά τους—τα υγρά ψίχουλα υποδεικνύουν ότι είναι τέλεια τραχιά.
💡 Αν προτιμάτε ένα πιο γλυκό μπράουνι, μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα κρυσταλλικής ζάχαρης ή να προσθέσετε επιπλέον μέλι/σιρόπι σφενδάμου.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
200

Συνολικό Λίπος
10 g

Κορεσμένα λιπαρά
3g

Χοληστερόλη
50 mg

Νάτριο
150 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
27 g

Διαιτητικές ίνες
5 g

Ολικά σάκχαρα
20 g

Πρωτεΐνη
4g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε τα Brownies χωρίς αλεύρι με αβοκάντο ως απολαυστικό επιδόρπιο ή γλυκιά απόλαυση μαζί με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι. Μπορείτε να τα γαρνίρετε με σκόνη κακάο ή ζάχαρη άχνη για μια κομψή πινελιά. Για πρόσθετη απόλαυση, από πάνω κάθε τετράγωνο μπράουνι με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια. Τα φρέσκα μούρα, όπως τα σμέουρα ή οι φράουλες, κάνουν φανταστικούς συντρόφους σε αυτές τις γευστικές απολαύσεις, προσθέτοντας μια έκρηξη φρεσκάδας που εξισορροπεί τον πλούτο.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε φρέσκα και νόστιμα τα Brownies χωρίς αλεύρι με αβοκάντο, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 3 ημέρες. Εάν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους, βάλτε τα στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα. Για μεγαλύτερη αποθήκευση, τυλίξτε ξεχωριστά τα τετράγωνα μπράουνι σε πλαστική μεμβράνη και παγώστε τα για έως και 1 μήνα. Ξεπαγώστε τα σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα απολαύσετε ή βάλτε τα στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγο για μια ζεστή και λαχταριστή απόλαυση.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

🥑 Αβοκάντο: Αυτό το κρεμώδες φρούτο είναι μια διατροφική δύναμη. Είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά που είναι υγιεινά για την καρδιά, τα οποία βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης. Τα αβοκάντο παρέχουν επίσης απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα όπως κάλιο, βιταμίνη Κ, βιταμίνη Ε και φυλλικό οξύ.
🍫 Σκόνη κακάο: Πηγή αντιοξειδωτικών, η σκόνη κακάο προσφέρει πιθανά οφέλη για την υγεία, όπως βελτιωμένη υγεία της καρδιάς, μειωμένη φλεγμονή και ενισχυμένη λειτουργία του εγκεφάλου. Περιέχει επίσης φυτικές ίνες, σίδηρο και μαγνήσιο.
🍯 Μέλι: Ως φυσικό γλυκαντικό, το μέλι προσφέρει μυριάδες οφέλη για την υγεία. Διαθέτει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, βοηθά στην πέψη, καταπραΰνει τον πονόλαιμο και μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από αλλεργίες.
🥚 Αυγά: Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, που περιέχει και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα. Παρέχουν επίσης βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που υποστηρίζουν την υγεία των ματιών και τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε η συνταγή Brownie χωρίς αλεύρι με αβοκάντο, μπορείτε επίσης να εκτιμήσετε αυτές τις απολαυστικές και απολαυστικές λιχουδιές:
🍌 Ψωμί μπανάνας χωρίς αλεύρι
🍓 Κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι
🥜 Μπισκότα φυστικοβούτυρου χωρίς αλεύρι

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η μοναδική συνταγή Brownie χωρίς αλεύρι με αβοκάντο αντλεί έμπνευση από τη δημιουργικότητα διάσημων σεφ όπως ο Yotam Ottolenghi και ο Joy Wilson (γνωστός και ως Joy the Baker). Η καινοτόμος προσέγγισή τους στο μαγείρεμα και το ψήσιμο έχει ξεπεράσει τα όρια, με αποτέλεσμα γευστικές και πιο υγιεινές εναλλακτικές σε κλασικές συνταγές. Ο συνδυασμός αβοκάντο και σοκολάτας έχει κερδίσει δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια και δεν είναι περίεργο γιατί – προσθέτει κρεμώδη υφή και θρεπτικά συστατικά στα παραδοσιακά επιδόρπια. Με την ενσωμάτωση αβοκάντο, αυτοί οι σεφ έχουν αναδείξει το ταπεινό μπράουνι σε μια απόλαυση χωρίς ενοχές που θα αφήσει τους γευστικούς σας κάλυκες δέος.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button