Εύκολες συνταγές

Συνταγή Cheesecake του Σαν Σεμπαστιάν

Συνταγή Cheesecake του Σαν Σεμπαστιάν

Σχετικά με τη συνταγή

Το Cheesecake του San Sebastian, γνωστό και ως Basque Burnt Cheesecake, είναι ένα απολαυστικό επιδόρπιο που προέρχεται από την περιοχή των Βάσκων της Ισπανίας. Αυτό το μοναδικό cheesecake ξεχωρίζει για τη ρουστίκ εμφάνισή του με ένα όμορφα καραμελωμένο επάνω μέρος και ένα κρεμώδες κέντρο που μοιάζει με κρέμα. Είναι μια τέλεια ισορροπία γλυκύτητας και γλυκύτητας, καθιστώντας το αγαπημένο στους λάτρεις των επιδορπίων σε όλο τον κόσμο.

Συστατικά

<πίνακας>

Συστατικά
Ποσότητα

τυρί κρέμα
500 γραμμάρια

Ζάχαρη κρυσταλλική
200 γραμμάρια

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γραμμάρια

Βαριά κρέμα
200 χιλιοστόλιτρα

Αυγά
4

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
Μια πρέζα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το απολαυστικό Cheesecake San Sebastian, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:
– Ένα μπολ ανάμειξης 🥣
– Ηλεκτρικό μίξερ ή σύρμα 🍰
– Μια στρογγυλή φόρμα για κέικ (8 ίντσες σε διάμετρο) 🍽️
– Λαδόκολλα ή σπρέι ψησίματος 📜
– Τυρί κρέμα (μαλακωμένο) 🧀
– Ζάχαρη κρυσταλλική 🍚
– Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 🌾
– Βαριά κρέμα 🥛
– Αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου) 🥚
– Εκχύλισμα βανίλιας 🌿
– Αλάτι 🧂

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 220°C (430°F).
2. Προετοιμάστε τη φόρμα του κέικ στρώνοντάς την με λαδόκολλα ή ψεκάζοντάς την με σπρέι ψησίματος για να μην κολλήσει.
3. Σε ένα μπολ ανάμειξης, προσθέστε το μαλακωμένο τυρί κρέμα και χτυπήστε το μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
4. Προσθέστε την κρυσταλλική ζάχαρη στο τυρί κρέμα και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά.
5. Κοσκινίστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις στο μείγμα και χτυπήστε ξανά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
6. Ρίξτε την παχύρρευστη κρέμα και χτυπήστε μέχρι το κουρκούτι να γίνει λείο και βελούδινο.
7. Σβήστε τα αυγά σε ένα ξεχωριστό μπολ, διασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχουν θραύσματα κελύφους. Στη συνέχεια, προσθέστε τα ένα-ένα στο κουρκούτι, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
8. Ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας και μια πρέζα αλάτι, ενσωματώνοντας όλες τις γεύσεις μαζί.
9. Ρίξτε το κουρκούτι στην προετοιμασμένη φόρμα του κέικ, γεμίζοντας τη σχεδόν μέχρι το χείλος, αλλά αφήνοντας λίγο χώρο για να φουσκώσει το κέικ.
10. Ψήνετε το cheesecake στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50-60 λεπτά ή μέχρι η κορυφή να πάρει βαθύ χρυσαφί χρώμα και να σχηματίσει μια καραμελωμένη κρούστα.
11. Μόλις ψηθεί, αφαιρέστε το cheesecake από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Θα ξεφουσκώσει φυσικά και θα πήξει καθώς κρυώνει.
12. Ψύξτε το cheesecake για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα για να βελτιώσετε την υφή και την κρεμώδη συνοχή του.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το Cheesecake του San Sebastian είναι περίπου 20 λεπτά, ενώ ο χρόνος ψησίματος διαρκεί περίπου 50-60 λεπτά. Επιπλέον, το να αφήσετε το cheesecake να κρυώσει και να κρυώσει στο ψυγείο απαιτεί επιπλέον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα. Έτσι, σχεδιάστε ανάλογα να απολαύσετε αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

*Αυτή η συνταγή περιέχει γαλακτοκομικά προϊόντα και αυγά, καθιστώντας την ακατάλληλη για vegans. Ωστόσο, για όσους ακολουθούν μια vegan διατροφή, ακολουθούν ορισμένες συστάσεις για αλλαγή συστατικών:*
– Αντικαταστήστε το τυρί κρέμα με εναλλακτική λύση τυριού κρέμας vegan.
– Αντικαταστήστε την παχύρρευστη κρέμα με κρέμα καρύδας ή οποιαδήποτε κρέμα φυτικής προέλευσης.
– Χρησιμοποιήστε ένα βίγκαν υποκατάστατο αυγών, όπως λιναρόσπορο ή σάλτσα μήλου αντί για αυγά.
– Βεβαιωθείτε ότι όλα τα συστατικά που χρησιμοποιούνται είναι απαλλαγμένα από συστατικά ζωικής προέλευσης.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Για να βεβαιωθείτε ότι το τσιζκέικ του Σαν Σεμπαστιάν σας βγαίνει τέλειο κάθε φορά, ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες μαγειρέματος:

  1. Συστατικά θερμοκρασίας δωματίου: Είναι απαραίτητο να φέρετε το τυρί κρέμα, τα αυγά και την παχύρρευστη κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσετε. Αυτό επιτρέπει καλύτερη ανάμειξη και πιο ομαλή συνοχή.

  2. Τεχνική αναδεύματος: Όταν ανακατεύετε τα υλικά, φροντίστε να ξύσετε τις πλευρές του μπολ για να βεβαιωθείτε ότι όλα έχουν ενσωματωθεί πλήρως. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ένα κρεμώδες και ομοιόμορφο κουρκούτι.

  3. Καραμελοποίηση: Το κλειδί για να πετύχετε την όμορφη καμένη καραμελωμένη κορυφή είναι το ψήσιμο του cheesecake σε υψηλή θερμοκρασία. Αυτό θα δημιουργήσει μια αντίθεση μεταξύ του τραγανού εξωτερικού και του κρεμώδους εσωτερικού.

  4. Χρόνος ψησίματος: Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο σας, γι’ αυτό παρακολουθήστε προσεκτικά το cheesecake μετά από 50 λεπτά. Μόλις το επάνω μέρος ροδίσει και έχει μια ελαφρώς ραγισμένη εμφάνιση, είναι έτοιμο να το αφαιρέσετε από τον φούρνο.

  5. Ψύξη και ψύξη: Αφήστε το cheesecake να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου πριν το μεταφέρετε στο ψυγείο. Αυτή η σταδιακή διαδικασία ψύξης βοηθά το cheesecake να πήξει σωστά και αποτρέπει το σχηματισμό ρωγμών.

  6. Θερμοκρασία σερβιρίσματος: Για την καλύτερη γεύση και υφή, σερβίρετε το Cheesecake San Sebastian παγωμένο. Το βγάζετε από το ψυγείο περίπου 15 λεπτά πριν το σερβίρετε για να μαλακώσει ελαφρώς.

  7. Γαρνίρισμα: Για να βελτιώσετε την παρουσίαση, μπορείτε να πασπαλίσετε το cheesecake με ζάχαρη άχνη ή να προσθέσετε μια κούκλα σαντιγί και φρέσκα μούρα από πάνω. Να είστε δημιουργικοί και να το κάνετε ελκυστικό οπτικά!

Απολαύστε αυτό το απολαυστικό Cheesecake San Sebastian ως παρακμιακό επιδόρπιο ή μια γλυκιά απόλαυση για κάθε ειδική περίσταση. Η μοναδική του γεύση και υφή σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
350

Συνολικό Λίπος
25 g

Κορεσμένα λιπαρά
15 g

Χοληστερόλη
120 mg

Νάτριο
220 mg

Υδατάνθρακες
28 g

Ζάχαρη
20 g

Πρωτεΐνη
6g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν πρόκειται για το σερβίρισμα και την παρουσίαση του Cheesecake του San Sebastian, έχετε πολλές επιλογές για να το κάνετε ακόμα πιο απολαυστικό:

  1. Γαρνίρισμα: Πασπαλίστε το πάνω μέρος του cheesecake με μια πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη για μια κομψή πινελιά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φρέσκα μούρα, όπως σμέουρα ή φράουλες, από πάνω ή ως πλάι.

  2. Σαντιγί: Σερβίρετε κάθε φέτα cheesecake με μια κούκλα φρεσκοτριμμένη κρέμα στο πλάι. Η ελαφρότητα της κρέμας συμπληρώνει τον πλούτο του cheesecake.

  3. Σάλτσα με σάλτσα: Δημιουργήστε μια συμπληρωματική σάλτσα, όπως σάλτσα βατόμουρου ή καραμέλας, και περιχύστε τη σε κάθε φέτα πριν τη σερβίρετε. Η σάλτσα προσθέτει μια έκρηξη γεύσης και οπτική έλξη.

  4. Παραλλαγή κρούστας: Για μια ανάλαφρη υφή, πασπαλίστε θρυμματισμένα κράκερ Graham ή μπισκότα digestive πάνω από το cheesecake πριν το ψήσετε. Αυτό προσθέτει ένα τραγανό στοιχείο στο κρεμώδες επιδόρπιο.

  5. Συνδυασμός παγωτού: Σερβίρετε κάθε φέτα με μια μπάλα παγωτό βανίλιας ή αλατισμένη καραμέλα για έναν απολαυστικό συνδυασμό ζεστών και κρύων γεύσεων.

Συνθήκες αποθήκευσης

Μετά την προετοιμασία του San Sebastian Cheesecake, φυλάξτε τα υπολείμματα στο ψυγείο για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και την υφή του. Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες αποθήκευσης:

  • Ψύξη: Τοποθετήστε το cheesecake σε ένα αεροστεγές δοχείο ή καλύψτε το σφιχτά με πλαστική μεμβράνη. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και 3-4 ημέρες.

  • Πάγωμα: Αν θέλετε

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button